Het Schoolbureau ontplooit zijn activiteiten in professionele samenwerking met diverse partners binnen en buiten het onderwijsveld. De Crash Course en het werkervaringstraject zijn ontwikkeld in samenspraak met het Amsterdamse onderwijswerkveld.

Samenwerkingspartners

Sinds 2021 vallen deze diensten in Amsterdam onder het projectplan “Integrale kwaliteitsaanpak zij-instroom Amsterdam”. Onze opdrachtgevers hierbij zijn de Amsterdamse schoolbesturen Amos, ASKO, AWBR, Esprit, Innoord, Ooada en STWT.
Daarvoor maakten de Crash Courses onderdeel uit van het project “Terug met dat tekort!”, dat onder regie van de Amsterdamse schoolbesturen verenigd in OSVO werd uitgevoerd. Ook vielen de Crash Courses een periode onder de Lerarenagenda van de Gemeente Amsterdam.

De assessments van kandidaten wordt uitgevoerd in samenwerking met de Competentiethermometer. Om te onderzoeken of iemand geschikt is voor het Onderwijsarrangement, maken wij gebruiken van de indicatieve intake van de Hogeschool van Amsterdam, Leven lang leren.

Diverse scholen hebben de Crash Course gefaciliteerd. In het voortgezet onderwijs werkten wij samen met o.a. het Barlaeus Gymnasium, het Calandlyceum, het Comenius lyceum, het Montessorilyceum Oostpoort, het Marcanti College en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer.

In het primair onderwijs werkten en werken wij samen met o.a. de Sint Jozefschool, het Koggeschip, IKC Noordrijk, Oscar Carré, de Rijk Kramerschool, Daltonschool Neptunus, internationale school AICS, Montessorischool de Eilanden, Kindcentrum de Vindplaats, de P.J. Troelstraschool en vele anderen.

Terug